Wat wens je voor je kind

13/08/2020

Wat wens of wil je nu echt voor je kind?

Als ik deze vraag aan ouders stel hoor ik vaak als antwoord; “Dat mijn kind gelukkig is” of “Succesvol wordt”

Wij, ouders willen graag dat onze kinderen gelukkig worden, dat ze een goede opleiding volgen zodat ze later een mooi beroep kunnen kiezen. We willen dat alles soepel voor ze gaat.  We willen hun verdriet en pijn wegnemen zodat ze kunnen stralen, gelukkig kunnen zijn en goed kunnen presteren.

Doordat we willen dat het kind gelukkig is leggen we een druk op ze neer, want we zeggen indirect het mag niet ongelukkig zijn, niet verdrietig en geen pijn hebben.

We reageren dan ook vaak als een kind huilt; “droog je tranen maar, zo erg is het niet. Kom ga maar gauw weer spelen” Het kind mag dus niet voelen wat het voelt, het wordt uit het huidige moment gehaald, je verbreekt het kind in huidige staat van zijn en het gevoel.

Het huidige moment volledig beleven

Wat eigenlijk een prachtig antwoord op de vraag zou zijn; “wat is er nu echt wat je graag voor je kind wenst en wilt?”

Is; “Dat mijn kind het huidige moment volledig kan en mag beleven”

Het leven is niet alleen maar fijn, pijn hoort er ook bij. Het leven gaat met ups en downs. Als we al jong leren dat het oke is om verdrietig te zijn en er even helemaal bij kunnen zijn dan wordt het geen ding. Het wordt geen groots, overweldigend gevoel. We leren juist zoveel van onze gevoelens als ze er mogen zijn.  Worden ze steeds weggestopt of vegen we ze zelf weg, stapelt het zich op of creëren we angsten.  Ik geloof dat ons gevoel ons iets wil leren. Als we het kunnen omarmen, het er laten zijn en ernaar kunnen luisteren dan groeien we.

Laat kinderen toe om het huidige moment te voelen en te ervaren, ze leren zo hoe ze om kunnen gaan met hun gevoel en lijdt hun naar groei. Als we dat aan ons kinderen kunnen geven worden het veerkrachtige mensen.

bezoekadres

Craenlaer 8 4851TK
Ulvenhout

Tijden/afspraken

yoga lessen zie lesrooster
coaching alleen op afspraak

Copyright by pienkindercoach 2020