Puur zijn Innerlijke kracht Energie balanceren Natuur
coaching

ouder coaching

Ondanks al je liefde, aandacht en inzet, valt opvoeden niet altijd mee. Je krijgt te maken met lastig of zorgelijk gedrag van je kind. Je kind frustreert je en kan soms het bloed onder je nagels vandaan halen. Wat je ook doet, je kind blijft het tegenovergestelde doen van dat wat jij wilt.

Soms kun je wel wat hulp bij het opvoeden gebruiken. 

Bijvoobeeld wanneer jij als ouder..

 • wordt geraakt door het gedrag van je kind waardoor de emoties hoog oplopen
 • je belemmerd voelt in de relatie met je kind, maar je niet begrijpt waarom
 • je overvraagd voelt als opvoeder, te verantwoordelijk of overbezorgd
 • moeite hebt met grenzen stellen
 • niet echt kunt genieten van het ouderschap

Wanneer je kind...

 • vaak extreem boos of angstig reageert
 • jou claimt of je partner of zich bemoeit met jullie relatie
 • gedrag laat zien dat niet passend is in de ontwikkeling, bijvoorbeeld weer in bed plassen
 • het gevoel heeft er niet bij te horen of niet in het gezin lijkt te passen
 • terugkerende conflicten heeft of moeite met gezag

Neem gerust contact op dan gaan we kijken hoe ik je het beste kan helpen.

Waarmee ik voornamelijk werk zijn opvoedopstellingen en gezinsanalyse.

 • OPVOEDOPSTELLINGEN

  Door middel van een individuele opvoedopstelling gaan we kijken naar de onderliggende oorzaak. Deze methode gaat verder dan het ‘praten over’. Je gaat voelen, zien en aan den lijve ondervinden wat er gebeurt tussen jou en je kind en /of andere gezinsleden. De werkelijke oorzaak wordt duidelijk. Hierdoor weet je wat je kind nodig heeft en wat jij kunt doen als opvoeder.

  Verandering begint bij de ouders

  Een opvoedopstelling wordt alleen door de ouder gedaan. Bij een opvoedopstelling werken we, zoals we dat noemen, op de onderlaag. Als ouders in zichzelf tot een oplossing komen werkt dit door in het dagelijks leven en volgen kinderen als vanzelf.

  Veel van de conflicten en emoties in de opvoeding hebben hun oorsprong in een grote gebeurtenis in het familiesysteem. Deze gebeurtenis werkt op een onbewuste manier door. Als de oorzaak niet herkend en erkend wordt, zullen de conflicten en emoties blijven bestaan. Ouders geven hun patroon (onbewust) door aan hun kind. Voor kinderen is dit een last. Het is een onterechte en veel te zware verantwoordelijkheid. Ze worden er boos van of ontwikkelen gezondheids- of gedragsproblemen.

  Vanuit deze visie is het niet het kind, maar de ouder met wie gewerkt wordt. De ouder kan op de diepere laag verandering in gang zetten. En als de ouder verandert, verandert het kind vanzelf mee. De ‘Individuele Opvoedopstelling’ is een methodiek waarmee precies dáár gewerkt wordt waar de (opvoed-)vraag ontstaan is.

 • Gezinsanalyse

  Door het maken van een gezinsanalyse krijg je meer inzicht in je eigen handelen en tips en handvatten hoe je dingen anders kunt aanpakken. Wat altijd wonderlijk is dat je al met kleine aanpassingen en inzicht een hele andere dynamiek in huis kunt krijgen en een positievere flow kunt gaan ervaren.

  Je krijgt van mij een opdracht toegestuurd die we vervolgens samen gaan bekijken en bespreken. Dit kan face tot face en het is ook mogelijk om het digitaal te doen. 

  Heb je interesse of wil je meer informatie, neem gerust contact op. 

Heeft u nog vragen? Wilt u nog meer weten?

bezoekadres

Craenlaer 8 4851TK
Ulvenhout

Tijden/afspraken

yoga lessen zie lesrooster
coaching alleen op afspraak

Copyright by Pien 2022